Smart satsa på pulverlackering

Pulverlackering, det är som det låter, lackering med hjälp av pulver. Du som behöver ha avancerad pulverlackering, du kan vända dig till QPC. Att lackera på detta vis gör att du kan skydda det som lackeras på bra sätt. Det kan vara allt från ett fordon till en gungställning. Pulverlackering passar bra för:

  • Offentliga miljöer
  • Verkstadsindustrin
  • Fordonsindustrin
  • Byggindustrin

Med denna typ av lackering så kan du få till en snygg färg som dessutom ger ett långvarigt skydd. Ytan i sig blir tålig och beständig och förlänger livslängden på det som lackeras.

Lackering med pulver

Metoden med pulverlackering har funnits länge och i Sverige har det använts sedan 1960-talet. Fast det har utvecklats sedan dess till att bli bättre och miljövänligare. När man lackerar så har man ett särskilt pulver, oftast med en vald kulör.

Pulverlackeringen sker sedan i flera steg. Man börjar med att tvätta av det som ska lackeras. Är det rost eller smuts på det, så blästrar man först för att få lacket att fästa bättre.

Man applicerar sedan pulvret med så kallat arbetsstycke, som då sprutar ut pulvret som i sig består av bindemedel, tillsatsmedel och pigment.

Få bra hjälp med att pulverlacker

Du som vill ha pulverlackering på något, du kan vända dig till QPC för att få hjälp med det. Detta företag är ledande inom pulverlackering, montering och lagerhantering. De har en toppmodern anläggning som de kombinerar med en lång erfarenhet inom pulverlackering. Det gör att de kan erbjuda en av marknadens säkraste och miljövänligaste processer.